Raportul săptămânii 15-19 martie

Nu o să înțeleg niciodată cum s-a ajuns, de-a lungul anilor, ca rolul de parlamentar să fie văzut ca acel loc călduț unde trebuie să ajungi ca să …stai, sau mai rău, ca să te prefaci că faci ceva. Cum poți oare să știi că ai puterea legislativă în mâinile tale, și că poți face atâta bine oamenilor din jurul tău, și tu să… stai? Cum? Pentru mine fiecare săptămână înseamnă întâlniri atât cu cetățeni, cât și cu alți decidenți și persoane și entități interesate, întâlniri  în cadrul cărora încerc să înțeleg problemele și să identific unde anume în legislație se poate interveni pentru ca oamenii să vadă schimbarea. Înseamnă studii comparative de inițiative și propuneri, înseamnă studiu individual pentru aprofundare, elaborare de propuneri și întrebări și, nu în ultimul rând, comunicare deschisă, pentru că îmi doresc ca fiecare cetățean interesat să se simtă conectat la tot ce fac în parlament și să se poată implica.

Această săptămână a fost agitată și plină, parcă și mai plină decât celelalte. Vă invit deci să intrați în lumea activității mele de parlamentar, citind mai multe despre această săptămână.

Luni am participat la ședința grupului parlamentar USR PLUS în cadrul căreia am discutat ordinea de zi a ședințelor Camerei Deputaților pentru 16, 17 și 18 martie și proiectele de inițiativă pe care le are în derulare grupul parlamentar USR PLUS. Apoi am avut ședință de plen în Camera Deputaților și am lucrat pe proiecte de inițiativă legislativă.

Ziua de marți a debutat cu o întâlnire cu și Liviu Mălureanu, președinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, și Corina Licea, președintă a Institutului Național pentru Administrație, în cadrul Comisiei pentru administrație publică (detalii AICI), iar de la ora 11 am participat la Ședința Comisiei pentru administrație publică, a cărei ordine de zi o puteți găsi AICI.

Ziua a continuat cu ședința de plen a Camerei Deputaților, a cărei ordine de zi o puteți găsi AICI.  Pe ordinea de zi au fost înscrise în principal proiecte care au primit aviz nefavorabil de la Consiliul legislativ sau rapoarte negative de la comisiile de raport sau care au avut probleme de constituționalitate. Propunerile au fost de respingere, iar grupul parlamentar USR PLUS a votat pentru respingerea lor. Găsiți raportul meu de vot de pe site-ul Camerei Deputaților AICI și mai detaliat AICI. La finalul zilei am participat și la Ședința comisiei pentru egalitate de șanse.

 Miercuri am participat la o nouă ședință de plen a Camerei Deputaților, a cărei ordine de zi o puteți găsi AICI, și la o ședință a grupului de lucru din cadrul Comisiei pentru administrație publică pe legea asociațiilor de proprietari (detalii AICI).   De la ora 20:00 am avut plăcerea să particip la un eveniment online organizat de filialele USR PLUS București unde am povestit despre provocările și oportunitățile pe care le avem noi, femeile politician, în România.

Joile sunt de obicei dedicate audiențelor cu cetățenii și întâlnirilor. Am avut 2 audiențe și o întâlnire cu George Gârbacea, Președinte ANPM, Ciprian Teleman, Ministrul cercetării, Digitalizării și Inovării și Raul Pop, secretar de stat în Ministerul Mediului. După amiază am participat la invitația colegei mele, @Oana Țoiu, la un eveniment care a avut ca temă traficul de persoane, eveniment despre care vă voi povesti pe larg mâine. Ziua s-a încheiat cu o întâlnire cu consilierii locali USR PLUS București (detalii AICI)

Iar vinerile, deși e greu de crezut, nu sunt zile de shopping. ? Azi am avut încă o audiență și am recuperat din activitatea restantă de elaborare a unor proiecte de inițiativă legislativă la care lucrez, unul dintre acestea fiind programat pentru depunere în cursul săptămânii viitoare. Am participat de asemenea la 2 întâlniri pentru analizarea proiectelor care sunt în lucru. Vinerea este de obicei și ziua în care mă pregătesc pentru ordinea de zi a ședințelor de plen ale Camerei deputaților de săptămâna următoare, pentru că pe ordinea de zi a fiecărei ședințe se regăsește un număr mare de proiecte legislative care necesită studiu, pentru a putea vota informat, în interesul cetățenilor.

Și pentru ca lucrurile să fie mai palpitante, printre toate aceste activități am zilnic zeci de mesaje și apeluri telefonice. Țin neapărat să răspund la toate și să fiu disponibilă pentru orice solicitare. Dacă nu v-am returnat apelul sau nu v-am răspuns la mesaj, vă rog să insistați. Încet, încet, promit să recuperez toate restanțele. Mă puteți contacta pe e-mail: oana.cambera@cdep.ro // oana.cambera@ro.plus sau prin formularele de contact de pe site.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole