Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Grup de lucru pentru modificări la legea asociaţiilor de proprietari

Sunt membru într-un grup de lucru constituit în cadrul Camerei Deputaților pe tema legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. 

Întrucât legea în vigoare cu nr.196/2018 prezintă mai multe neconcordanțe, neclarități sau nu își găsește aplicabilitatea pentru multe situații din activitatea asociațiilor de proprietari, mai ales în contextul noilor dezvoltări imobiliare, de-a lungul timpului au fost depuse în parlament 5 proiecte de amendare a diverse articole din această lege (PLX 64/2020, PLX 565/2019, PLX 570/2019, PLX 53/2020, PLX 341/2020). Unul dintre aceste 5 proiecte (PLX 53/2020) a fost depus chiar de către colegii de la USR în legislatura trecută după întâlniri, dezbateri și consultări cu toți actorii implicați care de-a lungul timpului au militat pentru modificări care să le ușureze munca și să aducă acele clarificări atât de necesare.

Acest grup de lucru a fost constituit la nivelul Camerei Deputaților ca urmare a nevoii de a studia propunerile prezentate și de a armoniza prevederile acestora într-un singur proiect de act normativ. La lucrările grupului de lucru sunt invitați și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ai Federațiilor Asociațiilor de Proprietari. 

Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, din care fac parte, este comisie de raport în acest caz. Dezbaterile comisiilor de acest tip durează de obicei destul de mult timp pentru că se analizează propunerile făcute pentru fiecare articol în parte pentru a decide care dintre ele este mai potrivită atât din punctul de vedere al proprietarilor, cât și al asociațiilor de proprietari, varianta finală aprobată putând fi una dintre cele propuse sau o variantă mixtă, rezultată din combinarea mai multor propuneri.

Îmi puteți transmite sugestii de modificări pentru această lege AICI

Aceste sugestii le pot prezenta în cadrul ședinței de lucru, pentru a ne asigura că forma finală a proiectului de lege reflectă toate nevoile de modificare și rezolvă o parte cât mai mare dintre problemele sesizate de-a lungul timpului atât de cetățeni, cât și de președinții asociațiilor de proprietari.

Trimite prietenilor