Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Despre mine​

Îmi doresc o altfel de politică, a respectului și responsabilității față de cetățeni.

Avocat, antreprenor, voluntar, mamă, politician din 2018, deputat din 2020. În Parlamentul României reprezint județul Ilfov și sunt membră în Comisia pentru administrație publică și administrarea teritoriului și în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților. Temele principale de activitate sunt calitatea vieții în localități, cu focus pe amenajare teritorială și dezvoltare durabilă și drepturile femeilor.

Unul dintre cele mai importante proiecte, inițiat împreună cu senatorul Dragoș Popescu, privește calitatea aerului. Este un proiect esențial, România având deja proceduri de infringement deschise împotriva sa, pentru că își îmbolnăvește în fiecare zi cetățenii ce trăiesc lângă marile aglomerări urbane. Proiectul a fost adoptat de Senat și se află acum la Camera Deputaților.

Un alt proiect, privind drepturile femeilor, a fost promulgat și a devenit lege. Legea are drept obiect acordarea de sprijin femeilor afectate de violența domestică, respectiv includerea în categoria beneficiarilor de locuințe de necesitate și sociale.

Proiectele pe care îmi concentrez atenția în 2022-2023 privesc în principal reședința temporară și domiciliul, pădurile periurbane, dreptul la avort, reglementările pentru mamele ce exercită profesii liberale, reglementări suplimentare în sprijinul victimelor violenței domestice dar și aspecte ce țin de administrația publică. 

România are nevoie, pentru a evolua, de eliminarea unor percepții, etichete, clivaje din societate. Avem nevoie mai mult să ne înțelegem și să ne acceptăm. Doar atunci vom elimina frica de ceea ce unora li se pare „diferit”, doar atunci vom înțelege că elemente de tradiție pot coabita cu idei progresiste asupra drepturile omului.

Rulează videoul

La fel ca tine

Povestea mea

Am avut profesii liberale care m-au format pentru a-mi asuma responsabilitatea proiectelor începute și rezultatele, fără a aștepta să se facă. Am făcut greșeli și am învățat din ele.

Am trecut de la a vorbi mult la a asculta mai mult oamenii, luând de la fiecare ce are mai bun de oferit. Sunt convinsă că România se poate moderniza doar pe măsură ce mai mulți oameni vor „face activ” politică și vor trece la masa deciziilor în administrația locală, județeană, națională. Incluziune, încurajarea potențialului diferit pe care îl are fiecare, deschidere și consultare. Aceste principii fac parte din viziunea pe care o am asupra politicii și pe care am ales să o pun la bazele unui nou partid, REPER. Îmi doresc să construiesc o formațiune europeană, deschisă, echilibrată dar care să aibă curajul de a aborda teme lăsate la urmă pe agenda altor partide, precum drepturile femeilor, eliminarea discriminării de orice tip, susținerea statului laic.

Ceilalți înaintea mea

Motivația mea

Am așteptat mereu ca România să fie țara în care cei aleși reprezintă interesele comunităților, nu doar interesele personale sau cele ale partidului. Am înțeles, treptat, că în politică sunt prea puțini oameni, aleși sau numiți în funcțiile publice, care așează pe un loc prioritar proiecte pentru oameni și pentru cauze. Totuși, consideram că „politica nu este pentru mine” și mă încurajam că pot participa la modelarea unei Românii mai moderne, profesioniste, corecte făcându-mi treaba din domeniul în care activam și fiind alături de cauze promovate de ONG-uri și acțiuni din societatea civilă. 

Drama „Colectiv” și apoi atacurile împotriva unei justiții independente au dus la un nivel maxim de frustrare și nemulțumire față de modul în care mergeau lucrurile în România, fapt pentru care am început să-i repet obsesiv fetiței mele să plece din țară când va fi mare. Într-unul din aceste momente mi-am dat seama cât de egoist era îndemnul meu, nefiind decât un mod de a găsi o cale mai ușoară de a scăpa de ceva ce nu-mi plăcea. Mi-am adus aminte atunci de vorbele lui Maya Angelou: „Dacă nu-ți place un lucru, schimbă-l. Dacă nu-l poți schimba, schimbă-ți atitudinea.”

Am ales să nu mai stau deoparte pentru că politica este despre și pentru oameni. Am ales să nu mai stau deoparte pentru copilul meu, pentru a-i oferi o șansă în România și întrucât cred profund că fiecare dintre noi poate fi parte dintr-o schimbare. 

Acum, după aproape 4 ani în parlament, pot spune că am făcut tot posibilul să fiu parlamentarul pe care îl doream să mă reprezinte. Am consultat cetățenii pe care îi reprezint și specialiști pe teme unde experiența lor m-a ajutat să înțeleg mai bine cum putem face o lege nouă sau schimba legile existente, am adus în echipă oameni profesioniști care mă susțin în fiecare zi în a-mi duce la îndeplinire mandatul fără compromisuri și cu mândrie, am lucrat alături de societatea civilă dar și alături de politicieni de la alte partide, căutând susținere pentru proiectele mele de la toți cei care au crezut că ele pot schimba ceva în bine.

În același timp însă cred că suntem departe de a avea un parlament suplu, care dă înapoi oamenilor mai mult decât consumă din resursele comune. Oamenii corecți, dedicați, care își înțeleg greutatea mandatului și puterea pe care acesta ți-o dă să schimbi cu adevărat lucrurile în bine sunt puțini și de obicei fără pârghii de a schimba prea multe. Dar eu una nu pot renunța la acest deziderat și asta mă motivează să fac pași înainte, să-mi pun ideile în proiecte de lege și să fac tot ce ține de mine să ne fie puțin mai bine.

Vreau să cred că, deși o picătură într-un ocean, tot ceea ce eu și această mână de oameni am făcut în ultimii patru ani și încă facem nu a fost în van. Și că, dincolo de gălăgia, limbajul de multe ori suburban, diversiunile, demagogia și populismul care vin de multe ori ca o tornadă dinspre cei din parlament care au ajuns acolo vremelnic și degeaba, cei ce vor avea ochi de văzut și urechi de auzit vor înțelege că politica poate fi altfel. Trebuie să fie altfel și va fi altfel atunci când majoritatea își vor da seama că să votezi același lucru din nou și din nou și din nou și să speri la o schimbare e o nebunie. 

La fel ca tine

Cum am ajuns in politică

Vivamus consectetuer hendrerit lacus. Vivamus quis mi. Nulla porta dolor. Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Praesent blandit laoreet.

Donec commodo mauris id lectus efficitur laoreet. Ut ac turpis dictum sem tempus egestas euismod ac enim. Praesent quis ullamcorper dolor. Donec euismod rhoncus rutrum. Aliquam vel dictum augue. Sed dictum porta mi at viverra. Fusce magna ante, vulputate eu blandit a, pharetra quis orci.