Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Vrem alegeri libere, corecte!

Semnează și tu petiția!

Ne-am întors din nou în timp cu dorințele coaliției PSD-PNL pentru comasare, determinate de interesele de partid, unii în disperarea de a nu fi pe locul 3 dupa AUR în cursa pentru Bruxelles, alții în dorința de a pune mâna pe cât mai multă putere. Am înțeles cu toții că această comasare nu are nicio legătură cu economia la buget, ci doar cu interesele politice, pentru mobilizarea în teritoriu, dar poate fi și legală?

În 2012, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională comasarea alegerilor parlamentare și a alegerilor locale, constatând încălcarea drepturilor fundamentale precum dreptul de a fi ales și de a alege, dar și a bunelor practici în materie electorală.

Nu ar fi prima oară când se încearcă trecerea peste decizii CCR sau recomanări ale Uniunii Europene. Pentru a bloca emiterea de Ordonanțe pe tema comasării și a asigura respectarea drepturilor de a alege și de a fi ales, am depus ieri alături de Andrei Lupu și parlamentari ai Partidului REPER o inițiativă legislativă care prevede interzicerea comasării alegerilor locale cu alte tipuri de alegeri și stipularea unui termen pentru preluarea mandatelor.

Astfel, Guvernul nu mai poate folosi Ordonanțe de Urgență pentru această comasare, deoarece un proiect cu aceeași temă se află în dezbateri în Parlamentul României.

Facem ceea ce stă în puterea noastră pentru blocarea ideilor nedemocratice de comasare, care ne limitează drepturile de a alege și de a fi ales! Dacă vrei să ne sprijini și tu în acest demers, găsești în primul comentariu o petiție pe care o poți semna pentru a arăta că vrei ALEGERI LIBERE, CORECTE.

Trimite prietenilor