Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Marcel Ciolacu are datoria să transmită publicului toate informațiile cu privire la Decizia ce va fi pronunțată de Tribunalul Arbitral în cazul Roșia Montană (Gabriel Resources vs. România) iar Decizia motivată, în integralitatea sa, să fie accesibilă publicului larg.

Transparența nu înseamnă doar declarații politice sau publicarea selectivă a informațiilor de către decidenții politici. Nu există jumătăți de măsură! Transparența reală presupune accesul neîngrădit al cetățenilor la argumentele și probatoriul reținut de către instanță ca fiind valid în Decizie și în funcție de care s-au calculat prejudiciille.

✍️ În acest context, am solicitat astăzi Guvernului României, publicarea tuturor informațiilor din dosar și a Deciziei integrale, printr-o cerere înaintată împreună cu colegi europarlamentari, parlamentari și activiști civici.

Această cerere, fundamentată pe principiile interesului public și transparenței, nu este o simplă solicitare, ci o necesitate imperativă într-un stat de drept, pentru a se înțelege cum au fost gestionate aceste situații complexe, cu implicații profunde asupra patrimoniului și finanțelor României.

❗️Să nu uităm rolul major jucat în 2013 de nimeni altul decât Victor Ponta, care îl sfătuiește acum pe Marcel Ciolacu să promită transparență.

Același Victor Ponta, care în calitate de prim-ministru, a fost implicat în negocieri și a promis eliberarea unor avize ilegale companiei Gabriel Resources, punând astfel interesele private înaintea celor ale statului român, preocupat ulterior mai mult de valoarea despăgubirilor, în detrimentul securizării interesului național, în momente critice ale acestui caz.

Publicarea de către Statul român a Deciziei este singura soluție de transparență.

Trimite prietenilor