Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Propaganda de extremă dreapta trece peste litera legii.

Este singura explicație pentru promovarea de către AUR a unui birou parlamentar pentru George Simion în Republica Moldova, unde are calitatea de indezirabil, fiind subiectul unei interdicții oficiale de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, interdicție care a fost prelungită până la data de 1 octombrie 2028.

Totodată, conform Legii privind Statutul deputaților și al senatorilor, un deputat își poate înființa un birou parlamentar în circumscripția unde a fost ales, în cazul lui Simion fiind București, nu Diaspora.

Totuși, George Simion nu este preocupat de aceste aspecte de legalitate și induce în eroare opinia publică prin afișarea unei plăcuțe cu numele său pentru un birou parlamentar în Chișinău, Republica Moldova.

✅Am sesizat astăzi Camera Deputaților, alături de colegul meu deputatul Andrei Lupu cu privire la încălcarea dispozițiilor legale, pentru a pune capăt acestei situații.

Acțiunile ilegale ale deputatului George-Nicolae Simion, prin înființarea neautorizată a unui birou parlamentar în Republica Moldova, cu însemnele naționale ale României, reprezintă o încălcare flagrantă a legislației și a eticii parlamentare, făcută în scopul manipulării opiniei publice a cetățenilor români din Moldova.

Este imperativ ca Biroul Permanent să ia măsuri prompte și adecvate pentru remedierea situației și sancționarea acestor acțiuni de exercitare abuzivă a unui mandat.

Trimite prietenilor