Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ura ne separă unii de ceilalți. Dar periodic, pe parcursul istoriei, anumiți indivizi nu se vor da în lături să o propage pentru interese politice.

Astăzi ideea unui referendum pentru familie a fost reluată de susținători ai partidului AUR. Propunerile așa-zisei „Coaliției pentru Constituție” prezintă probleme serioase sub aspectul democrației și drepturilor omului. Modificarea definiției căsătoriei în Constituție, pentru a specifica căsătoria ca fiind exclusiv între un bărbat și o femeie, contravine principiilor de egalitate și nediscriminare și tuturor principiilor Uniunii Europene.

Propagarea unor astfel de idei este o tactică periculoasă a partidului extremist, ce satisface doar agenda AUR și a Rusiei, deloc a românilor care au ales să închidă capitolul “discursului de ură”, propagat tot în scop politic, în 2018.

Mă voi opune mereu, categoric, unui discurs de discriminare pe bază de orientare sexuală, religioasă, politică sau etnie. Voi sta cu ochii pe inițiatorii acestui demers Dan Puric Oficial, Mihail Neamtu, Gheorghe Piperea, Marian Munteanu și voi sesiza Consiliul Național de Combatere a Discriminării cu privire la discursuri care incită la agresiune sau discriminare de orice fel.

Putem opri tot acest val care hrănește extremismul print-un vot în Parlament. Un vot prin care să recunoaștem hotărâri CEDO și să acordăm drepturi civile persoanelor care aleg să trăiască împreună. Îmi doresc o dezbatere reală, în Parlament, unde PSD și PNL pot pune oricând capăt discriminării și acestei propaganda a discursului de ură, dacă își doresc. Avem cel puțin o inițiativă legislativă blocată prin Parlament care poate fi repusă în dezbatere. Nu o cer doar eu sau Partidul REPER care și-a asumat în Manifest, ne-o cere și CEDO.

Trimite prietenilor