Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Rafila mai scoate o aberație din joben: antibiotice vândute doar în baza cererii pacientului!

Câți dintre voi nu ați auzit prin diferite grupuri și medii recomandări date după ureche, de tipul: „de ce nu iei antibiotic”? Este o practică frecventă și sunt pacienți care consideră că știu cel mai bine care trebuie să fie tratamentul, punând presiune pe medici să primească rețete. Chit că nu ne place să recunoaștem, suntem tare buni în a ne diagnostica și trata singuri și din nefericire, mai sunt chiar și cadre medicale care poate fac uz excesiv în recomandările de antibiotice.

România se situează pe primul loc în Europa la consumul de antibiotice, cu peste 25 de doze administrate zilnic la 1.000 de locuitori! Iar consumul excesiv duce la creșterea rezistenței bacteriilor!

Aceasta este realitatea de peste 10 ani în România, timp în care nu am reușit să redresăm situația.

În această realitate uimitoare, Ministrul Sănătății lovește din nou și dă o decizie prin care antibioticele ar putea fi luate la liber, fără rețetă, chipurile în cazuri de urgență pentru 48 de ore, direct din farmacii, fără prescripție și fără anamneză sau recomandare de la farmacist!

Decizia de a constata urgența ar aparține exclusiv pacientului, fără ca farmaciștilor să li se acorde vreun cuvânt de zis. De altfel am înțeles că Ordinul are multe alte probleme iar profesioniștii în domeniu bineînțeles că nu au fost consultați. Cireașa de pe tort, nu există niciun sistem de verificare, prin urmare te-ai putea duce de capul tău și în 10 sau câte farmacii vrei.

PSD își mai dovedește încă odată genialitatea în măsuri iresponsabile iar Rafila parcă e într-un concurs de decizii prin care să ne pună sănătatea în pericol.

Trimite prietenilor