Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Soluțiile pe piața asigurărilor pentru transportatori sunt doar un pansament temporar. Piața are nevoie de stabilitate, iar primul pas trebuie să fie o reformă a ASF!

Guvernul nu are soluții reale pentru transportatori, sunt doar pansamente pentru a opri o hemoragie. Astăzi sunt transportatorii, mâine va fi un alt domeniu, de altfel vedem cum și sănătatea și educația sunt în colaps. În astfel de momente, în afară de soluții de avarie, trebuie să ne uităm la măsuri pe termen lung și să ne unim în jurul unor pași sau idei care au capacitatea de a schimba fundamental lucrurile. Altfel vom vedea din nou istoria repetându-se!

Proiectul de lege pe care l-am depus în martie 2023 privind reformarea Autorității de Supraveghere Financiară este ignorat de actuala majoritate parlamentară la consemnul politic al Guvernului.

Proiectul de lege nu a fost îngropat întâmplător prin sertarele Parlamentului. Dacă ar fi fost adoptat, ASF chiar ar fi trebuit să pună în dezbatere serioasă un raport cu privire la cauzele falimentului celor două companii de asigurări, să se supună unui audit extern iar cei vinovați să plătească. Iar fostul șef, Nicu Marcu, nu ar mai fi încasat 27.700 de euro doar din bonusuri de performanță și vacanță, asta pe lângă cei 12.000 de euro indemnizație lunară! Foștii șefi de la ASF stau bine, liniștiți la ei acasă, cu conturile pline, în timp ce transportatorii care își câștigă onest pâinea au ajuns la disperare. Și nimeni nu va plăti pentru acest dezastru.

Am lansat astăzi o campanie online pe site-ul meu (link în comentarii) prin care te invit să susții și tu acest proiect de lege. Este un prim pas pentru un ASF competent care să asigura o piață echilibrată, cu o mai bună protecție a consumatorilor și a asiguratorilor onești.

Haideți împreună să arătăm celor de la putere că există un interes public pentru ca acest proiect să fie votat și transpus în lege cât mai curând.

Trimite prietenilor