Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

În urmă cu ceva ani buni, am fost delegată într-o secție de votare, pe vremea când nici nu eram membru de partid și nici nu mă gândeam să intru în politică.

Probabil ați auzit și voi, măcar odată, poveștile în care anumite partide își mobilizau structurile proprii pentru diferite “manevre” prin secțiile de votare, astfel că mulți prieteni m-au întrebat atunci de ce m-am dus delegat. Sincer, voiam să văd cum este într-un nucleu al acțiunii, într-una din acele zile care îți decide viitorul, să înțeleg cât din poveștile despre coruperea votului sunt reale sau mit și să asigur prin participarea mea un proces corect.

Și da, pe vremea aceea era aproape ca în Vestul sălbatic, inclusiv cu autobuzele de votanți plimbate prin mai multe secții de vot, pentru că nu exista sistemul de verificare a votului dublu. Nu-mi aduc aminte câte contestații și sesizări am făcut, dar cert e că ceilalți delegați au înțeles pe la jumătatea zilei că nu va mai merge ca în alți ani.

𝐃𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐫𝐚𝐮𝐝𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐞, iar în 2024 vom avea 4 rânduri de alegeri. Singura metodă de a limita fenomenul este prin 𝐝𝐞𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭.

💪🏻 Putem asigura supravegherea democrației doar cu implicarea ta! Așa că, te invit să participi ca delegat în secțiile de votare din Ilfov. Găsești un link în primul comentariu, unde te poți înscrie:

✅ Trebuie doar să ai 18 ani împliniți.

✅ Nu contează unde ai domiciliul.

✅ Nu trebuie să ai calitatea de membru de partid.

✅ Vei primi și o remunerație din partea statului.

✅ Mai presus de toate, te asigur că vei avea mulțumirea adusă de un demers mic, dar care a sprijinit un proces corect, democratic.

În tot acest parcurs nu te lăsăm singur, îți vom asigura pregătirea și tot suportul în ziua respectivă alături de colegii din REPER Ilfov.

Trimite prietenilor