Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Sunt mamă și trăiesc în Ilfov.

Am zeci de prieteni care stau aici și știu cum toți, atunci când au avut copii mici, căutau aproape cu disperare un loc sigur într-o grădiniță. Căutarea este cu atât mai dificilă în Ilfov, unde infrastructura școlară de stat este mult subdimensionată, fapt ce generează un mediu propice pentru astfel de “abuzatori”.

Voi cum ați reacționa în cazul în care copilul vostru este abuzat verbal sau fizic la o grădiniță? Iar ulterior ați afla că unitatea respectivă nici nu este autorizată să funcționeze precum o grădiniță pentru că cineva probabil a pus interesul propriu și banii mai presus de grija și respectul pentru copii. Acel “cineva” este o societate comercială care pune pe ușă afișul grădiniță dar nu trece prin procedura de autorizare specifică și nici nu are obligația de a angaja personal precum instituțiile autorizate/acreditate.

Aceasta este situația în Popești-Leordeni, Ilfov, în “unitatea” în care o supraveghetoare a abuzat un copil și este doar unul din cazuri care a ieșit la iveală public! Există sute poate chiar mii de astfel de centre ce nu sunt autorizate sau acreditate și totuși prestează “servicii de educație” pentru preșcolari. Servicii care iată, ajung să traumatizeze copii.

Nu pot descrie senzația pe care mi-a creat-o cazul din Popești, un mixt de furie, revoltă, stomac strâns, empatie cu cei ce sunt părinți și trec prin așa ceva. Am sesizat vineri Inspectoratul Teritorial de Muncă, Primăria Popești-Leordeni și Ministerul Educației iar dacă mai cunoașteți astfel de situații, vă rog să mi le transmiteți.

Sesizările nu sunt suficiente, voi depune un proiect care să închidă vidul legislativ ce a permis astfel de situații. Situații despre care multe autorități ale statului aveau cunoștință dar au ales să închidă ochii sau nu aveau capacitate legală de a efectua controale și dispune sancțiuni.

Copiii noștri au nevoie de un mediu educațional sigur și sănătos iar să acceptăm orice fel de compromis în privința securității și calității educației este inadmisibil. Mai multe detalii găsiți în primul comentariu și voi reveni în perioada următoare cu mai mule informații din răspunsurile pe care le primesc și demersurile inițiate alături de colegii mei din Ilfov.

Trimite prietenilor