Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Procedura aceasta a bugetului, mai ales când ești acolo în mijlocul „spectacolului”, îți poate lăsa un gust foarte amar și o greutate pe umeri. Ceea ce se întâmplă de altfel deseori în politică. Multă lume mă întreabă cum fac să merg mai departe. Secretul meu este că încerc periodic să îmi amintesc ce fac bine, chiar și dacă este o picătură în mijlocul oceanului.

Picătura mea de bine de la finalul anului este obținerea la votul pe buget a unei alocări de 500.000 de lei pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Buftea, Ilfov.

Am formulat acest amendament și m-am luptat să reușesc alocarea sumelor întrucât Ilfovul are nevoie de propriile servicii de sănătate! Iar România trebuie să trateze serios serviciile de sănătate dedicate femeilor!

Suma va merge pentru achiziționarea unui aparat de screening mamar și programe de prevenție pentru sănătatea femeilor.

51% din populația României este formată din femei. Politicieni – care mai de care mai populiști – își susțin periodic discursurile pentru creșterea natalității și despre cum le susțin ei pe femei.

Dar noi, femeile, nu avem nevoie de atenție în serviciile de sănătate doar pentru funcționarea aparatului reproductiv, când vrem și dacă vrem să facem copii! Avem probleme și nevoi specifice, suntem predispuse la diferite afecțiuni, hormoni care mai de care și cireașa de pe tort: tabuul de a vorbi despre sănătatea sexuală și reproductivă a femeilor, ceea ce duce la lipsa de informare și creșterea procentelor pentru multe afecțiuni.

Dintre toate afecțiunile, cancerul de col uterin și cancerul mamar distrug anual mii de vieți în România. Viețile femeilor și viețile familiilor lor.

În România nu există un Program național de screening pentru cancerul mamar, fapt pentru care o foarte mica parte din populația feminină face controale regulate, clinice și imagistice❗️

Prin picătura mea de bine, Spitalul de Obstretică Ginecologie din Buftea va putea să facă la rândul său puțin mai bună viața femeilor. Sper că va putea preveni și diagnostica din timp această afecțiune, salvând vieți.

Să facem bine România!

Trimite prietenilor