Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Votul pentru moțiunea USR împotriva ministrului educației

Astăzi, în timp ce se dezbătea bugetul, a avut loc și votul pe moțiunea depusă de USR împotriva ministrului educației. Nu am votat această moțiune, alegând opțiunea „prezent, nu votez”. Într-adevăr, domeniul educației în România este profund afectat, existând numeroase măsuri necesare pe care Guvernul fie nu le ia, fie nu le respectă!

Consider că o opoziție responsabilă nu rezolvă problemele doar prin proteste marginale, mai ales într-un domeniu esențial precum educația. În aceste momente dificile, când bugetul se întocmește în grabă, iresponsabil și apar ordonanțe ce afectează mediul privat, nu este timpul potrivit pentru a genera și alte spectacole politice! Iar moțiunea în acest moment este doar un spectacol, care nu va rezolva nici bugetul alocat educației, nici salariile profesorilor, nici problemele structurale din acest domeniu. Nu va aduce masa caldă, nu va rezolva bullyingul și nici nu va preveni drame provocate de autorități locale iresponsabile.

Îmi doresc ca foștii colegi din USR să depășească abordarea superficială și să se dedice găsirii de soluții care să influențeze pozitiv viața românilor. Până nu înțelegem că politicienii trebuie să colaboreze pentru un proiect comun, cu teme centrale și priorități clare, precum educația, nu vom reuși să schimbăm în bine felul în care politica ne influențează viața. Altfel, activitatea politică va continua să nu inspire pe nimeni, fiind percepută ca un simplu spectacol, fără substanță reală.

Trimite prietenilor