Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Susținerea acordării drepturilor fundamentale comunității LGBTQ+

În 2018 România a fost divizată, cu discursuri ce sădeau ură și frici, prin stigmatizarea comunității LGBTQ+, într-un referendum pentru familie. Un referendum care voia să stabilească prin Constituție pe cine poți iubi, o tentativă a statului de a intra cu picioarele în alegerile sexuale personale. Totul într-un interes electoral.

5 ani mai târziu, un partid ce se declară reformator și modern, numește pe primul loc pentru alegerile europarlamentare o persoană care a votat DA la acel referendum. Nu neg calitățile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilități de administrație publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Pentru că nerecunoașterea drepturilor acestor persoane este o discriminare și nu are nimic de a face cu alegerile și viața ta privată!

Cu atât mai puțin nu există scuză când discutăm despre o candidatură la nivel european iar partidul care a numit persoana în fruntea listei face parte din familia europeană ce a semnat o declarație de susținere fermă a comunității LGBTQ+.

În anii care s-au scurs după 2018, comunitatea LGBTQ+ a obținut mai multe hotărâri la CJUE și CEDO și totuși România este printre țările care nu oferă niciun fel de recunoaștere pentru cuplurile formate din persoane de același sex. Mai mult, dezinformările care vizează comunitatea LGBTQ+ sunt printre cele mai răspândite și mai consistente din Uniunea Europeană, conform unui raport EDMO (European Digital Media Observatory).

M-am poziționat împotriva acelui referendum pentru că îmi doresc o Românie deschisă, incluzivă, în care toți să putem trăi liber, fără a ne judeca pe baza opțiunilor religioase, sexuale sau proveniențe etnice. Avem suficient un partid extremist pe piață care ne poate îndepărta de tot ce înseamnă Europa!

Poza atașată este la câteva zile după acel referendum, unde nu am votat dar am participat în calitate de delegat. Un delegat pasionat de un stat de drept, democrat, european care să își susțină toți cetățenii și nu să îi stigmatizeze.

Asta cred și acum.

În 9 noiembrie voi participa la gala comunității LGBTQ+ și voi continua să le susțin demersurile pentru parteneriatul civil.

Trimite prietenilor