Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Profesorii, sfidați din nou de Guvern!

Am solicitat alături de colega mea Simina Tulbure, deputată REPER de diaspora, clarificări de la Ministerul Educației și Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene referitoare la modul în care Guvernul gestionează distribuția cardurilor destinate primelor de carieră didactică pentru profesori și personalul nedidactic, dar și modul de selectare a furnizorilor de către autorități.

Am primit numeroase semnale de la cadrele didactice care își exprimă frustrarea față de întârzierile în distribuție și încărcarea incompletă a sumelor, reclamă neclarități privind modul de utilizare si lipsa informațiilor și a mai multor variante pentru achiziționarea produselor.

Mai mult, există suspiciuni cu privire la posibila existență a unui monopol pentru un singur furnizor de electronice, ceea ce ar putea afecta accesul la resursele necesare.

Guvernul trebuie să pună la dispoziție mecanisme prin care produsele să fie comandate online, în special pentru cadrele didactice care sunt în mediul rural și nu au posibilitatea de a găsi ușor ce au nevoie.

Problemele semnalate includ întârzieri în procesul de distribuție a cardurilor, încărcarea incompletă a sumelor promise și lipsa unui ghid clar privind cheltuielile eligibile. Aceste aspecte au creat un climat de incertitudine și frustrare în rândul profesorilor, care se așteptau la un sprijin concret și la timp din partea autorităților.

Este esențial să ne asigurăm că procesul de distribuție a cardurilor se desfășoară în mod corect și transparent.

Trimite prietenilor