Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Calitatea vieții noastre este direct legată de spațiile verzi, motiv pentru care încă din 2020, înainte de preluarea mandatului, am susținut ideea unui centuri verzi pentru București-Ilfov.

Mă bucur că propunerea legislativă pe care am inițiat-o pentru protejarea pădurilor din București-Ilfov a fost adoptată de Senat și sper sa aibă același parcurs la Camera Deputaților, dar avem nevoie, poate mai presus de orice, să lucrăm împreună – partide la guvernare și din opoziție – pentru binele cetățenilor.

REPER susține prin Manifestul Politic măsurile pentru sustenabilitate și calitatea vieții, printre care se numără protejarea și crearea unui areal verde. Mă bucur ca am semnat, prin copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, pe care îl consider un prima pas pentru înțelegere importanței și protejării pădurilor urbane și periurbane din jurul marilor aglomerări.

În contextul dezbaterilor pe Codul Amenajării Teritoriale care au reînceput astăzi la Camera Deputaților, orice parteneriat între toate partidele politice și societatea civilă pentru spațiu verzi și aer curat este extrem de important.

Mulțumesc celor ce au perseverat neobosit în susținerea unei platforme pentru centura verde, în special inițiatorilor Alex Gavan și Florin Stoican, precum și tuturor partenerilor, ambasadorilor și susținătorilor care s-au alăturat. Acest memorandum arată ca împreună putem face mai bine România.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole