Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Mai mulți studenți de la UMF Craiova ar fi fost expuși accidental, miercuri, la radiația ultravioletă emisă de lămpile UV bactericide în timpul unui laborator.

Potrivit presei locale, studenții au suferit arsuri la nivel facial și la membre, precum și probleme de vedere din cauza incidentului.

Am solicitat lămuriri Ministerului Educației și Sănătății printr-o interpelare cu privire la ce s-a întâmplat, după ce studenții au sesizat în mediul online că Universitatea de Medicină din Craiova a făcut presiuni pentru a mușamaliza incidentul. De asemenea, solicit ambelor Ministere să dispună cercetări în această situație pentru a determina efectele acestui incident, să dispună după caz sancțiuni pentru cei vinovați și să ia măsuri pe viitor pentru ca astfel de evenimente nefericite să nu se mai repete.

UMF Craiova are datoria de a face o anchetă în acest caz și de a comunica transparent opiniei publice rezultatele acesteia, nu să facă presiuni pentru a mușamaliza incidentul cum sesizează studenții în mediul online.

Trimite prietenilor