Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

În plenul Parlamentului s-a votat proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

REPER a propus eliminarea acestor pensii, în cadrul proiectului de lege ce ar trebui să facă o reformă a pensiilor, încă de acum câteva luni iar senatul a votat împotrivă.

PSD se preface acum preocupat de eliminarea pensiilor parlamentarilor, plasând capcane în acest proiect, care poate fi declarat neconstituțional.

Diversiunea nu este nouă: pesediștii folosesc modelul din 2021, când au propus un proiect declarat ulterior neconstituționalitate.

Totul se face pe repede înainte și în secret în spatele scenetei cu asa zilele sancțiuni pentru cei care nu vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale. Dacă doreau cu adevărat să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor, PSD putea dezbate proiectul depus de REPER cu câteva luni în urmă, având același scop.

Proiectul PSD prevede eliminarea oricăror reglementări privind pensiile parlamentarilor, fără să prevadă nimic despre ce se va întâmpla cu parlamentarii care au ieșit deja la pensie și încasează pensie. Aceste elemente sunt lăsate nereglementate cu rea-credință, tocmai pentru a exista motive de declarare a legii drept neconstituțională, după cum explică Andrei Lupu, colider al parlamentarilor REPER și avocat.

REPER a propus un amendament în scopul corectării capcanelor juridice din proiectul PSD și eliminarea cu adevărat a acestor pensii speciale.

Trimite prietenilor