Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Avem nevoie urgentă de protecția acestor păduri!

Interesul media la nivel central și local, în județul Ilfov, și susținerea societății civile pentru proiectul de lege prin care pădurile din jurul Capitalei vor beneficia de un regim strict de protecție ne arată cât de dorit și așteptat este acest proiect. Am văzut zilele acestea foarte multe reacții, toate pozitive, cu privire la votul de adoptare în unanimitate a proiectului în comisiile de raport. (link articole în comentarii)

Vă rog să ne țineți pumnii pentru un parcurs favorabil, săptămâna care urmează sperăm să intre pe ordinea de zi a plenului Senatului pentru a fi adoptat, altfel vom aștepta până la toamnă.

🌳Am depus această propunere legislativă că urmare a eforturilor societății civile de a stopa tăierile și de a proteja aceste păduri. Platforma #Centuraverde reunește peste 50 de fundații și asociații, parteneri, susținători și ambasadori ai societății civile, coordonate de activiști super dedicați, părinți ai conceptului, Alex Gavan și Florin Stoican.

🚨Vă reamintesc, suntem in top 3 cele mai poluate zone din țară, Municipiul București are cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor și este zona cu cel mai mare deficit de vegetație forestieră din țară, cu doar 3%, în timp ce județul Ilfov se află tot sub limită, cu 16%.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole