Sunt solidară cu solicitările societății civile și le mulțumesc pentru demersuri.
Din păcate nu sunt optimistă cu privire la cauzele amânării, care mai degrabă sunt determinate de rațiuni politice și nu din considerație pentru societatea civilă sau specialiști.
Coaliția de guvernare nu s-a pus de acord, fapt ce reiese din amendamentele depuse în Comisia de administrație, un set formulat de către PSD, alt set de către PNL și unele răzlețe asumate doar de anumiți parlamentari, fie PSD, fie PNL.
Peste 20 de asociații au depus amendamente, dar atenție, printre ele se numără si Asociația Comunelor, Asociația Orașelor care au propriile lor solicitări dar și AAPRO – Asociația Administratorilor Publici din România, ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, AOMR – Asociația Operatorilor Mobili din România sau AREI – The Association of Real Estate Investors in Romania.
Coaliția PSD-PNL nu doar că nu ascultă opiniile specialiștilor, dar nu este coerentă, astfel nu s-au pus de acord ce variantă să susțină și cel mai probabil nu le ieșea calculul intereselor pe care să le mulțumească prin vot …. Pentru ei totul este un joc!
Toată această poveste despre modul în care este tratată propunerea legislativă denumită CATUC nu ne reflectă decât un nou EȘEC guvernamental, O INCAPACITATE de a face reforme structurale de substanță.
Un eșec cu care mai ratăm încă o reformă din PNRR și care ne va costa pe toți.
Termenul de finalizare pentru această reformă era în primul trimestru din 2023, în condițiile în care tezele CATUC-ului, puse în consultare din 2016 au fost adoptate în 2021. Pe tot acest parcurs o mare parte din opiniile asociațiilor profesionale nu au fost preluate.