Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Dragoș Pîslaru, copreședinte Partidul REPER a anunțat respingerea de către Comisia Europeană a propunerilor politice făcute de Guvern pentru RePowerEU, prin care se încerca redirecționarea sumei 1 MLD EUR către clientela politică a PSD-PNL.

Într-o totală lipsă de transparență și pe repede înainte, Guvernul a cerut finanțare pentru proiecte venite pe filieră de partid, precum: investiții ineficiente pe lacuri aflate în fiefurile PSD-PNL din Oltenia sau pe canalele de irigații din Brăila pentru a servi clientela locală sau investiții ale companiilor de stat, inclusiv cele care au fost exceptate de impact de mediu într-un mod abuziv.

Partidul REPER a înaintat Guvernului, în cadrul singurei sesiuni de consultări organizată, un plan cu propuneri și soluții pentru atragerea acestor sume în investițiile legate de eficiență energetică și care ajută gospodăriile și antreprenorii să își reducă facturile.

Am cerut 1 miliard pentru casele românilor și micii antreprenori.

Dragoș Pîslaru, negociator și coraportor al REPowerEU și al Mecanismului de Redresare și Reziliență din partea Parlamentului European, a avertizat Guvernul despre acest risc din februarie. Acum când Comisia a respins deturnările politice pe care Guvernul voia le facă cu bani europeni, poate că, în sfârșit coaliția se va hotărî să îi asculte, pe cei care știu cum trebuie implementat REPower.

Întrucât MIPE afirmă că nu este o respingere a propunerilor ci doar o cerere de informații suplimentare, invit pe ministrul Marcel Boloș să publice corespondența primită de la Comisia Europeană în aceste zile.

Foto G4 Media

Trimite prietenilor

Citește și alte articole