Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ieri, în timp ce unele persoane instigate de partidul extremist protestau împotriva unor false informații, conform cărora copiii ar fi luați de acasă, sindicatele din învățământ – adică persoanele care realizează actul educațional pentru copiii noștri – au avut și ei un protest.

Ce s-a întâmplat? Agenda extremistă a deturnat discuția societății de la subiectele reale, importante. Acesta este doar un alt motiv pentru care trebuie să spunem NU hotărât extremismului și să îl condamnăm constant. Agenda extremistă nu adresează și nu rezolvă problemele societății românești, ci doar divizează și exploatează frici.

Revenind la protestul sindicatelor din învățământ, chiar dacă viziunea mea asupra unor elemente ce țin de legile educației poate fi, în unele aspecte diferită, susțin ferm necesitatea creșterii salariilor în învățământ. Nu putem avea o educație de calitate fără investiții în formare profesională continuă și o remunerație corectă.

Le asigur pe cadrele didactice de toată atenția și le susțin demersurile pentru condiții mai bune și salarii corespunzătoare activității pe care o prestează. Partidul REPER solicită autorităților să acorde atenție crescută acestor solicitări. Solidaritatea noastră trebuie să fie mai puternică decât nemulțumirile noastre, pentru a găsi soluții rapide și juste.