Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Consumatorii sunt victime, nu infractori periculoși!

Mărirea pedepselor pentru tinerii care fac greșeli, pentru cei care cad în capcana consumului de droguri nu este soluția pentru a combate acest fenomen. Consumatorii sunt victime, nu infractori periculoși. Pentru acești tineri, astăzi parlamentarii au decis să crească pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani!

Aceasta nu este o strategie, nu este răspundere legislativă ci doar un vot populist așa cum am arătat astăzi în plenul Parlamentului, luând cuvântul alături de colegii mei Simina Tulbure, Andrei Lupu și Daniel Toda. Am susținut împreună faptul că România trebuie să respecte recomandările Organizației Mondiale a Sănătății care arată că problema consumului de droguri este una de sănătate publică și nu o situație ce necesită incrimarea penală severă a victimei.

Am avut de altfel o Strategie Antidrog unde sunt specificate direcțiile principale de acțiune, respectiv prevenția, investiția în centre de reabilitare și întărirea organelor abilitate pentru diminuarea traficului. Parchetul și instanțele de judecată au nevoie de resurse să se concentreze pe dealeri și nu să fie direcționate spre crearea de dosare penale cu ani grei de închisoare pentru tinerii consumatori.

#PartidulREPER#ceremstrategiicoerente#ceremresponsabilitate

Trimite prietenilor

Citește și alte articole