Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

REPER – unicul partid din România care va avea cote de gen în Statut

Am auzit zilele acestea noi declarații privind cotele de gen, de data aceasta de la PSD, prin Firea și Ciolacu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Scena politică a României este plină de partide care pretind că susțin femeile, dar nu își asumă intern în organizație cotele de gen, pentru ca apoi să și le asume și prin vot, în Parlament. Nu o asumare pe nume propriu, de parlamentar, ci în numele partidului. Nu o asumare în numele unei organizații de femei, ci în numele partidului.

Mă gândesc la o vorbă de-a mamei: „de mulțumiri mi-e plin podul”. Cam așa stau lucrurile și pe cotele de gen, vorbe multe, fapte puține, spre deloc. De ani de zile observăm o abundență de declarații referitoare la susținerea femeilor în politică, și, cu toate astea, tot suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește reprezentarea femeilor.

Dar lucrurile sunt pe un drum bun. Am pus bazele unicului partid din România care va avea cote de gen în statut. În același timp, Partidul REPER și-a asumat și a înaintat Parlamentului un proiect de Cod Electoral în care sunt prevăzute cote de gen pentru femei.

Asta înseamnă consecvență în politica internă și externă a partidului.

Asta înseamnă asumare reală.

Asta înseamnă un pas mare pentru garantarea prezenței femeilor în politică.

Restul declarațiilor, precum cele făcute de Firea și Ciolacu zilele trecute, rămân doar ipocrizie și populism. Așa cum rămân dezamăgiri sau frustrări alte proiecte pe aceeași temă respinse sau blocate prin sertarele Parlamentului, fie pentru că doamnele din marile partide le-au folosit pentru imagine, fie pentru că nu au avut susținerea partidelor.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole