Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Lucian Bode trebuie să plece – dezbatere moțiune simplă

Astăzi s-a dezbătut moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, un personaj care deși se află la conducerea instituției de aproape doi ani de zile, nu doar că nu a reformat ministerul dar a derulat acțiuni ce prezinta suspiciuni serioase de legalitate. Cel mai răsunător eșec al mandatului său este licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Moțiunea probabil nu va trece însă Bode va răspunde dacă a încălcat legea. Europarlamentarul Alin Mituța, membru fondator REPER, a sesizat încă din septembrie Parchetul European cu privire la achiziția celor 600 de automobile BMW de către Inspectoratul General al Poliției Române de la firma Automobile Bavaria. Pentru că suma totală dedicată achiziției include și o cofinanțare de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, considerăm că este de competența Procurorului European să investigheze acest caz.

În urma sesizării transmise, Parchetul European din România l-a invitat pe europarlamentarul REPER Alin Mituța pentru a oferi detalii suplimentare în legătură cu elementele care consideră că indică suspiciuni de fraudă cu fonduri europene.

Acest caz își va urma astfel parcursul și după ce Lucian Bode va fi protejat în plen, prin vot, de colegii lui din PSD și PNL.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole