Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

REPER – Obiecții de neconstituționalitate la Legile Justiției

Astăzi plenul Senatului dezbate Legile Justiției. După tot parcursul acestor legi, estimăm ce va urma, astfel că am pregătit alături de colegii parlamentari REPER obiecții de neconstituționalitate împotriva acestor proiecte.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Obiecțiile au la bază observațiile realizate atât de către diferitele instituții europene, cât și de către asociațiile magistraților din România, privind în mod particular restrângerea drepturilor magistraților, centralizarea puterii de decizie în cadrul sistemului judiciar și un rol de constrângere excesiv al Inspecției Judiciare.

Ne dorim să susținem împreună cu parlamentarii opoziției acest demers și îi îi invităm alături de noi pentru a crea cea mai bună formă a textului. Important este ca opoziția responsabilă să maximizeze demersurile ce pot opri această nouă ciopârțire a justiției.

Potrivit Constituției României, obiecțiile de neconstituționalitate pot fi depuse de către 50 de deputați sau 25 de senatori. La acest moment, niciunul dintre grupurile parlamentare din opoziție nu îndeplinește aceste praguri.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole