Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Fără abuzatori de copii în funcții publice

Minima morală impune ca persoane care au abuzat copii să nu mai fie alese în funcții publice. Ei bine, normele morale nu prea funcționau, astfel că a fost necesar un proiect de lege. Atunci când a inițiat proiectul și strângea semnături, Cătălin a venit la mine și mi-a zis simplu și hotărât ”Trebuie să facem ceva!”. Au urmat multe luni, în care colegul meu a prezentat cu tenacitate proiectul tuturor parlamentarilor din comisiile de raport, pentru a obține susținere.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Astăzi, în comisia de administrație, unde l-am susținut, după o perioadă de 6 luni de la data la care a fost pus prima oară pe ordinea de zi, proiectul a primit raport în unanimitate raport de adoptare. Felicitări colegului meu deputatul REPER Cătălin Teniță pentru perseverență și colegei co-inițiatoare Diana Stoica.

NU trebuie să mai avem în fruntea comunităților noastre persoane care au comis abuzuri împotriva copiilor. Este o chestiune de minimă morală și responsabilitate și până să vedem cazuri concrete probabil că mulți dintre noi consideram inimaginabile astfel de situații.

Dar aceste cazuri condamnabile există și nu sunt puține. Spre exemplu, primarul din Ştefăneştii de Jos, a fost trimis în judecată după ce a violat o fată de 12 ani care a și rămas însărcinată și a născut… Când s-a produs fapta? În anul 2017. Când a fost reales primarul? În anul 2020.

Mai sunt mulți alții. Bogdan Davidescu, fost primar al comunei prahovene Sotrile, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă, a fost reales primar în 2021. Damian Butnariu, din Mogoșești-Siret, „celebru” pentru că a făcut sex cu minore traficate de un proxenet, chiar în sediul Primăriei.

Este mai mult decât evident de ce nu trebuie să mai avem abuzatori de copii aleși în funcții publice.

Aștept ca acest proiect să ajungă la votul din plen cât de curând!

Trimite prietenilor

Citește și alte articole