Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Participarea la Summit-ul Rethink România, pe tema „Reconstruim educația. Reconfigurăm demografia”

Felicitări Rethink România pentru deschiderea discuțiilor despre schimbările demografice și cum ne afectează acest fenomen dar și pentru exercițiul creativ de imaginație pentru o educație pe tot parcursul vieții, care să ne facă să ne simțim incluși și stimulați pentru a ne găsi locul, în România. Summit-ul Rethink România, pe tema ”Reconstruim educația. Reconfigurăm demografia”, la care am participat alături de colegii mei Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloş și Simina Tulbure a prezentat date relevante și perspective inovatoare, aducând împreună actori din mediul privat, public și ONG-uri.

Orice politică publică și strategie de dezvoltare pentru România trebuie să adreseze provocarea majoră a scăderii demografice, într-o strânsă legătură cu calitatea educației și serviciile publice. 35.000 de elevi au abandonat școala în doar doi ani de zile, 36 din 42 de județe din România au mai mulți pensionari decât tineri și numărul românilor care au absolvit cel puțin o facultate și care locuiesc în altă țară a crescut cu 144% față de 2008.

???? Cum facem să oprim acest fenomen și să inversăm trendul?

Am participat la summit cu gândul de a transpune ideile de aici în măsuri legislative și politici publice noi, care să trateze provocarea demografică drept prioritate.

Consider că autoritățile pot și trebuie să joace un rol activ, astfel că m-am bucurat să lucrez în cadrul Atelierului “Demografia în context economic și social”, alături de profesioniști din diferite domenii, din mediul privat, pentru a răspunde la întrebarea: “Cum trebuie să reacționeze autoritățile”.

În afara politicilor naționale, unde susțin măsuri fiscale de încurajare a investițiilor și de sprijin a familiilor, îmi doresc să îndrept atenția către autoritățile locale ce gestionează servicii publice ce afectează direct calitatea vieții și care pot facilita și crearea de noi locuri de muncă.

Ideile care au reieșit din Atelier sunt foarte bune dar mai ales m-am bucurat să găsesc deschidere din partea mediului privat pentru a oferi cunoștințe și suport autorităților locale. Voi fi în acest sens, alături de colegii din Partidul REPER, o susținătoare a colaborărilor public-private, necesare mai presus de toate, pentru schimbarea mentalităților.

Vă invit și pe voi să îmi scrieți ideile voastre.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole