Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Centura verde a zonei metropolitane

Vara resimțim și mai mult nevoia de aer respirabil și de spații verzi unde ne putem petrece timpul alături de familie. Pădurile periurbane din Ilfov rămân un proiect de suflet, prioritar, pe care voi face tot posibilul să îl depun în sesiunea următoare și care va veni ca o continuare a preocupării mele pentru aer curat și pentru sănătate.

Am utilizat vacanța parlamentară pentru a continua documentarea pe acest proiect, astfel încât să prezint o expunere de motive puternic fundamentată. De multe ori factorul politic este cel decisiv în negocierea și adoptarea unui proiect, însă, pentru mine, fundamentarea unui proiect rămâne un element esențial din cartea de vizită a responsabilității pe care o are orice parlamentar.Iată ce pași am parcurs pentru colectarea de date în fundamentarea acestui proiect:

????????Întrebare formulată către Ministerul Mediului prin care am solicitat să ni se comunice care este suprafața fondului forestier din Ilfov în prezent, defalcat per localități, încadrarea fiecărei păduri și care era suprafața acestora acum 10 sau 20 de ani. Regăsiți link în primul comentariu.Ce s-a întâmplat? Ministerul Mediului a răspuns parțial, cu ce a dorit, respectiv doar suprafața actuală a fondului forestier. Nu pot accepta această tăcere, avem nevoie să vedem cum a evoluat fondul forestier din Ilfov, în condițiile în care demografic și urbanistic are cea mai mare extindere din România. Totodată, trebuie să analizăm câte păduri sunt de producție lemnoasă și câte au o formă de protecție care nu permite tăierile, ci utilizarea în scop social recreativ.

????????Revenire cu o întrebare, tot de control parlamentar, către Ministerul Mediului, pentru a oferi informațiile lipsă. Nu am primit încă răspuns și nici nu o veți găsi pe pagina mea pe site-ul Camerei Deputaților, pentru că așa se „mișcă” sau mai bine zis stagnează lucrurile când e vacanță.

????????Cereri de informare către Primăriile unor localități din Ilfov cu privire la suprafețele disponibile și procesul de plantare arbori.Alături de deputata Diana Buzoianu am susținut Manifestul pentru păduri și vom continua demersuri legislative și campanii publice pentru susținerea pădurilor din zona București-Ilfov.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole