Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Legea privind calitatea aerului votată în Senat!

?

?Este un proiect de lege pe care l-am inițiat în primul rând cu mult suflet, pentru toți ilfovenii și pentru toți românii din zonele poluate care poate nu știu ce respiră, dar au nevoie de protecție. 29.000 de români mor anual din cauza unor boli asociate poluării. Bucureștenii suportă cel mai mare cost social asociat poluării din Uniunea Europeană. Colegul meu inițiator, senatorul Dragoş Popescu, membru în Comisia de Mediu din cadrul Senatului, a reușit ceea ce Ministerul Mediului nu a putut: să aducă în atenția și preocuparea senatorilor un subiect care îi costă pe români sănătatea, dar și bani, cu 6 proceduri de infringement deschise care riscă să se transforme în amenzi pentru România.

?Le mulțumesc tuturor colegilor senatori care au votat acest proiect de lege și au ales să adopte măsuri ce pot duce la o calitate mai bună a vieții românilor. Interesul cetățenilor a contat pentru toți cei care și-au acordat votul pentru adoptarea acestui proiect. Ministerul Mediului, deși nu a negat niciodată problemele României pe calitatea aerului, nu a considerat oportun să susțină proiectul, preferând să mai înființeze un comitet interministerial.

☑️Adoptarea proiectului reprezintă un pas important pe care îl face Senatul României pentru recunoașterea problemelor cu care ne confruntăm pe calitatea aerului și îmbunătățirea cadrului legislativ. Proiectul de lege votat ieri oferă soluții pentru îmbunătățirea colectării datelor cu reglementarea senzorilor alternativi și accesul deschis prin Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, extinderea atribuțiilor Gărzii de Mediu și reglementarea unor poluanți precum hidrogenul sulfurat.

?Inițiativa legislativă este rezultatul unor ample consultări cu experți, institute de cercetare, societatea civilă și instituții cu atribuții în protecția mediului, a fost semnat de peste 80 de parlamentari, membri ai mai multor partide politice, și a avut raport favorabil de la comisiile sesizate în fond și avize favorabile de la Consiliul Economic și Social, Consiliul Concurenței și Consiliul Legislativ.

Trimite prietenilor