Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Orice cetățean din România își va putea plăti taxele online.

Astăzi a fost votat proiectul USR, inițiat de colegii mei deputații Brian Cristian și Viorel Băltărețu, prin care instituțiile publice sunt obligate să ofere oamenilor posibilitatea de plăti taxe și impozite și online.

Din totalul de 3.186 de primării de comune și orașe, sub 30% oferă posibilitatea de a plăti taxe și online, fapt pe care l-am expus atunci când am susținut proiectul în cadrul Comisiei de administrație a Camerei Deputaților. Autoritățile locale trebuie să se modernizeze, să vină în sprijinul cetățenilor, prin oferirea de servicii la distanță, online, care duc la reducerea timpilor de așteptare. Suntem în secolul 21, unde totul este la un click distanță și totuși în România se stă la cozi la ghișee.

Proiectul USR oferă tuturor românilor, inclusiv celor din diaspora, posibilitatea de a-și plăti impozitele, amenzile, taxele, pe o platformă de tipul ghiseul.ro.

Această lege vine în sprijinul cetățenilor, dar aduce și modernizarea administrațiilor publice locale și astfel ușurarea activității acestora, incluzând mecanisme ce ar fi trebuit să fie firești, dar care până acum totuși nu existau în multe primării, precum dotarea cu POS-uri.

Primăriile au 6 luni la dispoziție să implementeze legea USR, după ce aceasta va fi promulgată de președinte. #USRînParlament

Trimite prietenilor

Citește și alte articole