Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Nici la copiat nu se pricep!

În sesiunea trecută am initiat un proiect de lege copiat ulterior de PSD sub forma unor amendamente la o OUG. Au omis, insa, să copieze o prevedere esențială, astfel încât proiectul a rămas fără aplicabilitate. Când am luat cuvântul în plen, am precizat că dacă tot ne copiază proiectele, măcar ar face bine să le copieze cum trebuie.

?Astăzi a venit și rândul Ministrului Mediului să copieze prost un proiect ce se află deja pe circuitul parlamentar, depus de colegul meu Dragoş Popescu în decembrie 2021, privind arderea de deșeuri.

? Ordonanța adoptată azi prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 5 ani pentru persoanele care incendiază ORICE tip de deșeu și/sau SUBSTANȚĂ sau OBIECT.

✋Poate fi astfel încadrat drept infracțiune până și aprinsul grătarului, ce să mai zic dacă arzi vreun bilețel de dragoste, după ce te desparți de prieten. Toate acestea întrucât Ministrul Mediului s-a despărțit până și de logica elementară pentru legiferare și nu are nici măcar abilitatea de a copia un proiect.

Proiectul colegului meu, Dragoș Popescu, privind incendierea și arderile de deșeuri, a venit ca urmare a sesizărilor multiple făcute pe teren, a documentărilor constante și a unei conferințe pe care am organizat-o, cu titlul „Arde”, la care a fost invitat și un Secretar de Stat de la Ministerul Mediului.

Azi, după 4 luni, Tanczos Barna vine cu această Ordonanță în care arderea oricărui obiect sau substanță poate fi pedepsită cu închisoarea. Atât s-a putut!

Regăsiți proiectul de lege depus de Dragoş Popescu la acest link.

#analfabetidemediu 

Trimite prietenilor

Citește și alte articole