Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Administrație publică pentru viitor – cetățenii sunt inima Europei

În actualul context complicat pe care îl traversăm, reiese mai mult ca niciodată nevoia unității și solidarității inclusiv la nivelul administrațiilor locale din Uniunea Europeană și beneficiile coeziunii între diferite regiuni europene, care să pună drepturile cetățenilor în centrul politicilor publice. Zilele acestea sunt alături de colegul meu, Daniel Blaga, consilieri locali și primari din România și Uniunea Europeană, la Summitul Regiunilor și Orașelor. Autoritățile locale se reunesc la fiecare 2 ani, în cadrul Summitului Regiunilor și Orașelor, organizat de Comitetul European pentru a discuta despre provocările Europei la nivelul autorităților locale și direcții de acțiuni comune pe diferite planuri: servicii publice, digitalizare și debirocratizare, schimbări climatice, dezvoltare teritorială și respectarea drepturilor cetățenilor.

Anul acesta discuțiile introductive au întărit declarațiile europenilor din toate regiunile și orașele de condamnare a agresiunilor și a oricăror acțiuni de subminare a democrației, accentuând unitatea și solidaritatea cu Ucraina, precum și coordonarea măsurilor la nivelul autorităților locale pe termen scurt și pentru viitor. Europenii au trăit în secolul trecut momente de agresiune care rămân întipărite în colectivitate. Acum suntem împreună în UE, uniți pentru democrație și pace.

Autoritățile locale sunt cele mai apropiate de oameni și sunt un element esențial al direcției europene. Revin în aceste zile cu mai multe informații despre câteva din temele abordate în panelurile în care am participat: autoritățile locale și schimbări climatice, viitoare modele de amenajare teritoriale, democrația în acțiune – femei în politica locală.

#SummitulRegiunilor#Unitate#UniuneaEuropeană#AdministrațieȘiMediu#CetățeniiSuntInimaEuropei

Trimite prietenilor

Citește și alte articole