Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Vrem aer curat!

Senatorii USR susțin pachetul de reforme pentru calitatea aerului și cazier de mediu. Sunt astăzi alături de ei pentru a prezenta situația privind proiectul de lege pentru calitatea aerului, inițiat împreună cu senatorul Dragoş Popescu. Adresăm Ministerului Mediului solicitarea de a veni la masă cu noi pentru interesul cetățenilor și să nu mai acționeze ca un mecanism de blocare a reformelor.

Avem cel mai mare cost per cap de locuitor asociat poluării, 6 proceduri de infrigement care se vor transforma în amenzi, 29.000 de vieți care se pierd în fiecare an . Ne costă bani și vieți! Nu mai putem aștepta!

Decizia Ministerului Mediului de a sustine un comitet în locul unei legi, care este deja în dezbatere la Senat și care a fost amplu consultantă, este de neînțeles. Nu putem accepta sabotarea sănătății publice, nu putem accepta blocarea reformelor de către comitete ministeriale!

Este o lege susținută de parlamentari USR, PSD și PNL cărora le mulțumim pentru atenția acordată subiectului. Mai important, a fost amplu consultată public, nu doar cu specialiști și societatea civilă, ci și cu reprezentanți ai unor institutii publice cu atribuții, iar Ministerul Mediului a primit proiectul de lege înainte de depunere și a fost invitat la dezbateri. Am căutat în permanență dialogul și suntem în continuare deschiși.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole