Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Legea locuințelor sociale și de necesitate pentru victimele violenței domestice se află în dezbatere la comisiile Senatului.

? Vestea bună este că proiectul de lege, inițiat alături de Oana Țoiu, a primit aviz favorabil de la Comisia pentru drepturile omului de la Senat.

? Proiectul de lege își propune includerea victimelor violenței domestice în categoria beneficiarilor de locuințe de necesitate și locuințe sociale. Toate celelalte categorii de beneficiari sunt menținute. Dacă proiectul va fi adoptat, primăriile vor avea cadru legal în aplicarea Legii locuințelor pentru acordarea locuințelor de necesitate și locuințelor sociale pentru victimele violenței domestice. Proiectul de lege nu are impact bugetar, nu creează niciun fel de obligații cu impact financiar pentru autoritățile publice locale.

Mâine proiectul se va dezbate pentru raport la Comisia de administrație publică de la Senat. Sperăm ca acest proiect să fie susținut și să parcurgă procedura legislativă într-un timp cât mai scurt, având în vedere creșterea accentuată a numărului victimelor violenței domestice pe perioada pandemiei și subdimensionarea actualelor facilități, ce nu pot acoperi necesarul de locuire provizorie pe termen scurt sau mediu pentru victime. Victimele violenței au nevoie de mai multe măsuri măsuri suplimentare pentru a fi încurajate să iasă din situațiile de abuz.

Vă ținem la curent despre evoluție și ne puteți scrie pe adresele de email oana.toiu@cdep.ro și oana.cambera@cdep.ro.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole