Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

PNL și PSD NU AU AVUT CURAJ să voteze eliminarea pensiilor speciale ale primarilor!

Acum câteva săptămâni am avut pe ordinea de zi, în comisia de admistrație, proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor. A primit un raport negativ, PSD-PNL-UDMR votând (bineînțeles) împotrivă.

Ulterior, PSD și PNL nu au avut curaj să îl pună pe ordinea de zi din plenul Camerei Deputaților, pentru a-și asuma un vot, deși liderul de grup al USR, Ionuț Moșteanu, a solicitat acest lucru ÎN REPETATE rânduri.

Astăzi s-a împlinit termenul de adoptare tacită de către Camera Deputaților. Ce înseamnă asta? Poate că, la prima vedere, faptul că proiectul a fost adoptat tacit ar putea să pară o victorie. Realitatea este însă că celelalte partide nu au dorit să îl pună pe ordinea de zi pentru a trage de timp, întâi la Cameră și apoi la Senat astfel încât la 1 ianuarie 2022 pensiile speciale să intre în vigoare.Proiectul merge acum mai departe la Senat, unde există riscul să nu fie pus pe ordinea de zi la comisii și plen, tocmai bine să se facă 1 ianuarie 2022. Pentru cei care nu știu, ordinea de zi de la plen se face prin acordul majorității.

Vedem iar ce își dorește cu adevărat majoritatea PSD-PNL-UDMR: pensii speciale și pentru restul poporului doar declarații populiste.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole