EU Clean Air Forum

👉 A început prima zi de dezbateri din cadrul Clean Air Forum organizat de Comisia Europeană, unde mă aflu alături de senatorul Dragoş Popescu și de fostul Comisar General al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Participăm la acest eveniment având în minte toate problemele, ideile, soluțiile și gândurile din dezbaterea despre calitatea aerului pe care îl respirăm organizată săptămâna aceasta la Parlamentul României.

👉 Politicile publice și legislația pentru calitatea aerului au funcționat mai mult sau mai puțin în țările Uniunii Europene. Mai avem mult de muncă, poluarea aerului ne costă bani și sănătate, provocând boli respiratorii, cardiovasculare și este încă principala cauză a deceselor premature în Europa.

👉 În cadrul evenimentului Comisia Europeană ridică subiectul actualizării legislației, propunerile cu privire la Directiva Europeană pentru calitatea aerului fiind în consultare publică până la finalul acestui an. Forumul va avea mai multe paneluri, cu privire la impactul poluării aerului asupra sănătății, identificarea cauzelor poluării, aspecte tehnice de specialitate pentru măsurarea calității aerului, măsuri și bune practici ale autorităților locale și identificarea soluțiilor. Toți reprezentanții sunt de acord cu un lucru: poluarea ne afectează grav sănătatea! Și cu toate acestea, în România pare că refuzăm să luăm măsuri urgente executive și legislative pentru… a respira.

👉 În cadrul forumului sunt speaker la un panel alături de alți reprezentanți ai politicii europene, pentru a găsi împreună cele mai bune metode de a îmbunătăți legislația privind calitatea aerului în Uniunea Europeană, cu focus pe ceea ar trebui să ofere o astfel de revizuire. Sper și România să urmeze acest exemplu!

#EUCleanAir#Madrid#AerCurat