Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Raportul săptămânii 17-21 mai

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul acestei sesiuni parlamentare și agenda devine din ce în ce mai încărcată. Întâlniri, ședințe de plen, întâlniri cu cetățenii în circumscripție, audiențe, lucru la mai multe inițiative legislative.

Săptămâna aceasta a început cu o întâlnire de lucru cu deputata Diana Buzoianu pentru un proiect de lege pe care îl avem în pregătire cu privire la modificarea și completarea Codului Silvic, mai exact pe tema amenajamentelor silvice. Apoi am participat la ședința grupului parlamentar USR PLUS pentru pregătirea și dezbaterea inițiativelor de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților și a comisiilor, la ședința de plen a Camerei Deputaților (care poate fi urmărită aici), la o întâlnire cu Ministrul Transportului, Cătălin Drulă și secretarul de stat, Horia Cozma, cu privire la proiecte aflate în derulare și planificările pentru centura București-Ilfov și la „Ora Guvernului”, în care Ministrul Sănătății, dna Ioana Mihăilă, a prezentat Raportul preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificare a diferenţelor dintre sistemele de raportare.

Marți, în cadrul ședinței Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului (pe care o puteți urmări AICI), am discutat cu Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Cseke Attila, subiectul principal fiind Codul de amenajare teritorială, urbanism și construcții. Detaliile discuțiilor din cadrul întâlnirii le-am prezentat AICI. Tot marți am participat și la ședința Comisiei pentru egalitate de șanse între bărbați și femei și o nouă ședința de plen a Camerei Deputaților, care poate fi urmărită AICI. Raportul de vot al săptămânii îl puteți găsi aici.

Ziua de miercuri a debutat cu ședința de plen a Camerei Deputaților, în care s-au votat proiectele dezbătute în cursul zilei de luni și care poate fi urmărită aici și a continuat cu ședința Grupului de lucru pentru Legea asociațiilor de proprietari din cadrul Comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului. Am terminat dezbaterea pe articolele ce privesc modul de convocare și de ținere a ședințelor adunării generale a asociațiilor de proprietari. Am participat apoi la discuții cu colegii din grupurile de prietenie cu Parlamentele altor state, în vederea stabilirii unei agende cu subiectele de interes comun, stabilirii de contacte și intensificării schimburilor de bune practici. 

M-am bucurat că scăderea indicelui de îmbolnăviri a dus la relaxarea restricțiilor și astfel pentru joi mi-am programat desfășurarea activității la biroul parlamentar din localitatea Bragadiru, activități ce au inclus pregătiri de amenajare a spațiului pentru a fi ușor accesibil pentru voi și întâlniri și răspunsuri către cetățeni. Am avut o întâlnire și cu consilierul local USR PLUS din Bragadiru Cristian Dimache, pentru probleme care mi-au fost sesizate și țin de localitatea Bragadiru, în pregătirea audiențelor pe care cei patru consilieri locali USR PLUS din localitate, respectiv Dimache Cristian, Claudiu Bîță, Andrei Mozara, Daniela Cozmeci le-au avut joi după-amiază. Spre sfârșitul zilei am participat la ședința grupului de lucru pe mediu, cu discuții pe diferite inițiative.

În localitatea Găneasa din Ilfov vom avea curând alegeri anticipate pentru primar, așa că vineri m-am întâlnit cu Mona Șania Nicolaescu, candidata USRPLUS pentru această funcție, cu care am discutat despre inițiativele desfășurate de ea local în ultima perioadă și despre perioada de campanie ce va începe curând. Am continuat ziua cu o vizită de lucru în localitatea Berceni, unde m-am întâlnit cu consilierul local Viorel Petcu și colegii din USR PLUS Berceni și am avut întâlniri cu cetățenii. Vom repeta astfel de ieșiri și interacțiuni deschise cu cetățenii și în alt format, care să ne permită și dezbaterea unor subiecte de interes. Și mă bucur să vă anunț că am finalizat amenajarea Biroului Parlamentar din Mogoșoaia, cu ajutorul colegilor mei din USR PLUS Mogoșoaia.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole