Vizită de lucru în Ciorogârla

Deși dimineață am fost dezamăgită că primăria din Dragomirești mi-a refuzat cererea de a participa la ședința de consiliu local din comună, la doar câțiva kilometri mai încolo, la Ciorogîrla, am găsit o ușă deschisă, amabilitate și disponibilitatea de a discuta.

La invitația colegei mele Roxana Maria Tenciuc, consilier local USR PLUS în Ciorogârla, am fost astăzi într-o vizită de lucru la primăria din localitate, unde dl Primar Victor Niculae și dna Secretar General Sorina Drinceanu au avut amabilitatea să mă primească pentru a ne cunoaște și a aborda câteva teme și probleme de interes local. Am aflat că Ciorogârla, deși este o comună mare, are un deficit de terenuri și nu a găsit până acum nicio soluție pentru amenajarea unor parcuri, atât de solicitate de cetățeni. Am discutat în acest sens despre posibilitatea colaborării cu alte instituții care poate au în proprietate astfel de spații verzi pe care le pot pune la dispoziție.

Am dorit să vorbesc cu dna Secretar General mai ales datorită faptului că zilele următoarea voi avea întâlniri de lucru cu Corina Licea, președinta Institutului Național de Administrație, și Liviu Mălureanu, noul președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care au în lucru câteva proiecte pentru eficientizarea activității în administrația publică. Despre aceste proiecte voi reveni curând cu detalii.

Având în vedere ca fac parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, l-am asigurat pe dl primar de toată disponibilitatea preluării oricăror sugestii pe care le are pentru modificări legislative care pot veni în întâmpinarea rezolvării unor probleme administrative legitime.

🤝Mă bucur când descopăr în primării, și în administrația publică în general, oameni deschiși care, în ciuda umbrelelor politice diferite sub care acționăm fiecare dintre noi, reușesc să găsească o cale de comunicare și să înțeleagă faptul că interesele pe care le reprezentăm sunt alte cetățenilor și obiectivul nostru este să le facem viața un pic mai bună prin dezabatere și colaborare.