Notice: Undefined index: options in /home/oanacamb/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 123

Proiecte USR PLUS susținute

Atunci când am candidat, am făcut-o cu scopul de a schimba în bine viața oamenilor, de a corecta erori sau umple viduri legislative, de a elimina inechități și sinecuri. Munca noastră, a celor de la USR PLUS, este cu sens, lucrăm intens pentru a îndeplini ce am promis și mă bucur de fiecare proiect pe care îl văd inițiat de colegii mei în parlament, în consiliile locale și județene.Astăzi vreau să vă prezint 3️⃣ dintre proiectele pe care le-am semnat și care sper să ajungă cât mai repede la vot.

✴️Senatorul Cosmin Poteraș a depus miercuri o inițiativă legislativă de modificare a legii ANI care corectează o portiță convenabilă. Această portiță permitea aleșilor declarați incompatibili, și care nu mai aveau dreptul de a ocupa funcții publice de conducere și control elective timp de 3 ani, să poată ocupa în continuare poziții pe care să fie numiți. Persoanele respective pot să lucreze în continuare, la stat sau la privat, dar nu mai pot gestiona fonduri publice.

✴️Deputatul Brian Cristian a depus tot miercuri un proiect de lege prin care se dorește ca toate instituțiile publice să fie obligate să accepte plata online a taxelor, impozitelor, amenzilor și altor obligații printr-un sistem electronic modern de plată la distanță precum Ghiseul.ro. Acest proiect va aduce sistemul de plată în secolul 21 și îi va ajuta pe românii plecați din țară să își plătească taxele personale sau ale unor membri ai familiei fără a fi nevoiți să facă un drum în țară. Am semnat și eu acest proiect pentru că una dintre promisiunile făcute în programul de guvernare a fost digitalizarea administrației publice!

✴️Deputatele Pollyanna Hangan, Cristina Rizea, Denisa Neagu au inițiat un proiect de lege pentru eliminarea indemnizațiilor de care beneficiază membrii ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică). ATOP este un fel de comisie „specială” constituită la nivelul fiecărui județ, care are rol consultativ și atribuții care se suprapun peste cele ale altor instituții (poliție, jandarmerie,prefectură). În fapt este o sinecură prin care se recompensează, din banii cetățenilor, 6 consilieri județeni, 3 persoane alese din pix și 6 demnitari ori funcționari angajați tot la stat, dar la alte instituții. În Ilfov, de exemplu, bugetul alocat anul acesta pentru această sinecură este de 1.237.320 lei pentru cei 15 membri, în timp ce pentru cei 30 de consilieri județeni bugetul este de 761.400. Sper ca acest proiect să aibă succes și să punem un petic și peste această gaură din sacul bugetelor județene.

? Vă invit să urmăriți activitatea parlamentarilor și a consilierilor locali și județeni USR PLUS, să le scrieți idei și sugestii. Veți găsi mereu oameni deschiși să vă asculte și să găsească cele mai bune soluții pentru a ne asigura că România face pași înainte mai repede decât a făcut-o până acum și cu ceva mai multă economie.

Trimite prietenilor