Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Caracterul public al ședințelor de Consiliu Local – o noțiune care există doar în lege sau și în practică?

? Credeți că o Primărie ar putea să nu fie deschisă către participarea unui deputat la o ședință de Consiliu Local, în circumscripția în care a fost ales, mai ales când e și membru în Comisia de administrație publică❓

Situația „din litera legii”: Codul administrativ prevede o situație expresă pentru parlamentari, care pot asista la ședințele de Consiliu Local.

Ce îmi doresc: Să particip alături de Primării, Consilii Locale/să avem audiențe, pentru a mă conecta și cunoaște mai bine atât problemele localităților cât și cele ale administrației. Ar fi benefic, nu-i așa, pentru activitatea de legiferare. În acest sens, printre alte acțiuni, mi-am manifestat și intenția de a participa la o ședință de Consiliu în Primaria Dragomiresti Vale.

Ce s-a întâmplat: Am primit răspuns că nu se poate… ❗️

Este firesc să analizez în continuare dacă mai sunt și alte cazuri, în afara caracterului public, în care apar discrepanțe între obligațiile și posibilitățile pe care le conferă legea și ceea ce se întâmplă în executiv, în desfășurarea ședințelor.

?Ce urmează:

  • Voi depune tot efortul, constructiv, pentru a menține buna legătură cu primăriile, primul pas fiind să cer mai multe informații despre modalitatea în care au loc procedurile în cadrul ședințelor de Consiliu Local, inclusiv cea de astăzi din Primăria Dragomirești Vale, unde nu am putut participa, dar am credința că totul se desfășoară cu respectarea Codului administrativ.
  • Vineri – 14 mai, în intervalul orar 8-10 voi ține audiențe doar cu locuitorii din Comuna Dragomirești-Vale, Ilfov. Vă puteți înscrie aici https://oanacambera.ro/audiente/
  • Duminică – 23 mai, în intervalul orar 9 – 11, voi fi prezentă printre oameni, în Dragomirești – revin cu punctul de întâlnire.

Vreau #administrațiideschise #administrațiipentruoameni #respectareaCoduluiadministrativ #colaborareîntreautorități

Trimite prietenilor

Citește și alte articole