Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Raportul săptămânilor 22-26 martie și 29 martie-02 aprilie

Salutare. Săptămâna trecută v-am prezentat doar raportul de vot, așa că astăzi permiteți-mi să raportez despre activitățile desfășurate în ultimele două săptămâni în Parlament, având mereu în minte cetățenii, nevoile lor și dorința lor de bunăstare, dezvoltare și respect în relația cu statul.

Săptămâna trecută a început cu o ședință în care am dezbătut câteva proiecte legislative, am continuat cu întâlnire cu Cristian Ghinea și grupul parlamentar USR PLUS pentru prezentarea structurii PNRR și a priorităților din perioada următoare în acest sens. Ultima parte a zilei a fost ocupată de ședință de plen a Camerei Deputaților.

Ziua de marți a fost ocupată cu ședința comisiei parlamentare pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, o întâlnire cu Ciprian Teleman și grupul parlamentar USR PLUS pentru a fi prezentate prioritățile Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării în perioada următoare și ședința comisiei pentru egalitate de șanse.

Miercuri am avut din nou ședință de plen și apoi ședința grupului de lucru din cadrul Comisiei de administrație pentru Legea Asociațiilor de Proprietari și ședința comisiilor comune pentru aprobarea legislației de constituire a comisiilor de disciplină. Ziua s-a terminat cu o întâlnire cu membrii USR PLUS din București Ilfov pentru a prezenta activitatea din ultimele 3 luni. Raportul de vot pentru săptămâna 22-26 martie îl găsiți AICI.

Joia, după cum știți, este și zi de audiențe. Așa că am avut o întâlnire care a avut ca subiect programul „Școală după Școală”, cu participarea dnei Felicia Ienculescu-Popovici, director al Asociației Greenitiative, Laura Greta Marin, de la organizația Human Catalyst, dnei Anca Tîrcă, expert și consultant în educație, dnei Andra Berceanu, reprezentantă a unor grupuri de părinți implicați, și a deputaților USR PLUS Daniel Toda și Filip Havarneanu, membri în Comisia pentru învăţământ. Ziua a continuat cu o analiză a unor amendamente pentru un proiect legislativ și depunerea proiectului la care am lucrat pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaților. Seara am avut o ședință de lucru (împreună cu Diana Buzoianu și Diana Stoica) alături de consilierii locali din sectorul 2, consilierii din cadrul CGMB și consilierii județeni Ilfov pentru a identifica proiecte legislative ce pot fi susținute de către noi pentru a soluționa probleme resimțite la nivelul comunităților locale.

Vineri am continuat seria de audiențe cu cetățenii, am studiat apoi ordinea de zi și propunerile de amendamente pentru proiectele din ședințele planificate în săptămâna următoare și am lucrat la pregătirea proiectelor legislative pe care urmează să le formulăm.

În săptămâna care tocmai se încheie, în afara programului uzual, am acordat atenție programului legislativ publicat de Guvern, pe care îl vom alinia cu proiectele pe care ni le propunem din Parlament.

Luni am avut o ședință de dezbatere a proiectelor legislative, urmată de o întâlnire cu Claudiu Năsui și grupul parlamentar USR PLUS și de ședință de plen pentru dezbaterea moțiunii simple împotriva Ministrului Agriculturii.

Marți am participat la ședință de plen unde am votat proiecte legislative cu propuneri de respingeri de la comisiile de raport (aici ordinea de zi) , apoi la ședința comisiei parlamentare pentru administrație publică și amenajarea teritoriului (aici ordinea de zi) și ședința comisiei pentru egalitate de șanse, cea în care membrii AUR au votat negativ pentru introducerea unui articol de incriminare a incitării la ură (detalii aici). Ziua s-a încheiat cu o întâlnire cu Vlad Voiculescu și grupul parlamentar USR PLUS.

Miercuri am participat la ședința de plen și apoi la ședința grupului de lucru din cadrul Comisiei de administrație pentru Legea Asociațiilor de Proprietari. Raportul de vot pentru săptămâna 29.03 –  4.04 îl găsiți AICI.

Am formulat și transmis cereri de date de la Direcția de Studii și Documentare Legislativă pentru susținerea propunerilor pe care lucrez și am analizat informațiile despre diverse principii ale administrației publice și caracterului public al ședințelor care au fost încălcate prin anumite prevederi ale Regulamentului de organizare și funcționare.

Joi am participat la o întâlnire pe subiectul pădurilor urbane, peri-urbane și ariilor naturale protejate cu Florin Stoican, Daniel Șerdean, Constantin Turmac, Diana Buzoianu și colegi USR PLUS din zona Snagov, Codrii Vlăsiei care susțin aceste demersuri. Ziua a continuat cu o analiză a proiectelor legislative aflate pe fluxul Camerei Deputaților și care au impact asupra domeniul administrației și mediului, pentru a formula opinii și/sau amendamente, și s-a încheiat cu o ședință a grupului de lucru pe probleme de mediu.

Vineri am avut audiențe cu cetățenii și am analizat propunerile primite pentru dezbatere în grupul de lucru pe Legea Asociațiilor de Proprietari. Voi reveni separat pe acest subiect, întrucât am primit foarte multe mesaje, telefoane și solicitări pe acest subiect. De asemenea, am început pregătirile pentru un nou sediu de birou parlamentar. Vă voi ține la curent cu detaliile.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole