Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Nu vă mai jucați de-a politica cu sănătatea cetățenilor!

Este o iresponsabilitate și bătaie de joc la adresa locuitorilor din București-Ilfov să afirmi că nivelul ridicat al poluanților este cauzat fix în weekend de traficul din București și să nu pomenești nimic despre arderile de deșeuri din Ilfov, în condițiile în care locuitorii chiar au indicat că miroase a cauciuc ars.

Garda de Mediu a știut doar să arate cu degetul către Nicușor Dan, un independent primar de Capitală ce nu este susținut de Coaliție. Vedem astfel, din nou, cât de convenabil este în anul electoral, să se arunce înțepături politice, în loc ca autoritățile să se uite cu adevărat la probleme și soluții.

L-aș întreba pe Comisarul șef care sunt realizările notabile ale colegului său, șeful de la Garda de Mediu Ilfov de peste zece ani sau al unor primari din Ilfov ce știu prea bine care este rețeaua de trafic a deșeurilor, unde sunt aruncate ilegal și ce se întâmplă cu ele.

Dacă PSD și PNL ar fi cu adevărat preocupate de acest subiect, ar susține inițiativa legislativă care oferă instrumentele necesare pentru a aborda eficient problema poluării.

Propunerea pe care am inițiat-o alături de senatorul Dragoş Popescu a fost votată la Senat în 2022 și este blocată la Camera Deputaților unde mai are nevoie de raportul Comisiei de Mediu.

Este esențial ca Garda de Mediu sa aibă toate instrumentele pentru a efectua controale și sancționa, de aceea am propus prin proiectul de lege să aibă și aceștia atribuții de măsurare a calității aerului atunci când se raportează incidente. În acest moment, Garda vine și doar constata cel mult că cineva arde deșeuri, dar nu știm ce substanțe toxice și poluanți au fost eliberați. Utilizarea datelor din rețelele independente în scop informativ ar ajuta și autoritățile locale pentru a întocmi planuri cu măsuri eficiente.

Trimite prietenilor