Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Ziua internațională de eliminare a violenței împotriva femeilor.

🛑Peste 420 de românce au fost omorâte de partenerii lor, în ultimii 8 ani.

🛑Peste 90 de mii de cazuri de violență domestică, în anul 2022.

🛑Peste 80 de mii de cazuri de violență domestică, în primele 8 luni ale anului 2023.

Nu avem voie să rămânem indiferenți!

Trebuie să facem tot ce putem pentru a ajuta fetele și femeile care se află în situații critice. Permanent, consecvent, cu determinare, prioritizând acest subiect nu doar în luna noiembrie, nu doar pe 25 – Ziua internațională de eliminare a violenței împotriva femeilor.

În parlament sunt o ambasadoare a luptei împotriva violenței domestice și a măsurilor de sprijin pentru victime.

Una din aceste măsuri, transpusă într-un proiect inițiat cu Oana Țoiu, prin care victimele violenței domestice vor beneficia de locuințe sociale și de necesitate, a devenit lege în 2022, iar Guvernul a stabilit de abia ieri normele conform cărora va funcționa legea. Voi continua monitorizarea pe implementare și suport pentru autoritățile locale.

Totodată, a fost adoptată de Senat propunerea legislativă pe care am inițiat-o prin care vor crește şansele victimelor la încadrarea în muncă şi, în acelaşi timp, se va reduce dependenţa lor financiară de abuzatori.

Această inițiativă oferă cadrul legal prin care victimele violenţei domestice, înregistrate la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă, să beneficieze de servicii gratuite de formare profesională. Acesta este primul pas firesc pe care statul îl poate face activ pentru a creşte capacitatea victimelor de a deveni independente financiar.

Totodată, victimele violenţei domestice, ce nu ocupă un loc de muncă, vor fi incluse în categoriile de şomeri pentru care statul acordă facilităţi fiscale indirecte, respectiv stimulente ce sunt primite de angajatorul care încadrează în muncă persoanele din aceste categorii.

Repet. Trebuie să facem împreună tot ce putem, să ne asumăm această cauză pentru a face o societate mai bună în România.

Trimite prietenilor