Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Centura verde, mai aproape de adoptare

Acum un an vă povesteam despre necesitatea unui proiect de lege de protejare a pădurilor din București-Ilfov, o propunere la care lucram alături de specialiști, Diana Buzoianu și colegii noștri din cabinetele parlamentare, cu dorința de a avea alături de noi asociații, fundații și societatea civilă.

Alex Gavan și Florin Stoican au strâns alături de concept, prin pasiunea și energia lor, peste 50 de parteneri și ambasadori pe platforma #centuraverde și mii de susținători 💚

După zeci de întâlniri, cu vizite pe teren, dezbateri, zeci de ore de discuții tehnice și juridice, am reușit depunerea unei propuneri de proiectul anul acesta în aprilie.

Au urmat prezentarea proiectului în CES, dezbateri în comisii de aviz și raport la Senat, unde a fost votat în unanimitate și multe întâlniri cu Ministerul Mediului, care s-a alăturat proiectului în căutarea celei mai bune soluții.

Mai avem foarte puțin, 2 pași pentru a deveni lege: votul la comisiile de raport și în plenul Camerei Deputaților. Săptămâna aceasta am dezbătut #centuraverde, pentru raport, la Comisia de Mediu și am înțeles cât de departe am ajuns, cu atât de mulți oameni care ne susțin, colegi parlamentari care s-au alăturat, oameni din instituții și societate civilă, toți cu o energie fantastică de a crea împreună un climat mai sănătos pentru cei ce trăiesc în București-Ilfov.

Mulțumesc!

Trimite prietenilor