Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Viața noastră este deja influențată de inteligența artificială (AI)

Astăzi a fost votată în Parlamentul European prima reglementare la nivel mondial a Inteligenței Artificiale.

Inteligența artificială este domeniul care va avea un impact major asupra viitorului nostru. Ne poate aduce o serie de oportunități și riscuri, de aceea votul de azi din Parlamentul European pentru aprobarea primei reglementări reprezintă un pas istoric. Reglementarea, coordonată de colegul meu europarlamentar din #REPER, Dragoș Tudorache, va duce la consolidarea drepturilor și libertăților cetățenești plus, în același timp, garantează limitarea riscurilor.

Ce propune această reglementare?

👤AI Act interzice utilizarea intruzivă a sistemelor AI de identificare biometrică la distanță „în timp real” în spații accesibile publicului, a sistemelor de identificare biometrică la distanță cu excepția organelor de drept pentru urmărirea penală a infracțiunilor grave și numai după autorizarea judiciară, a sistemelor de clasificare biometrică care utilizează caracteristici sensibile (de exemplu, gen, rasă, etnie, statut de cetățenie, religie, orientare politică) și a celor de poliție predictivă (bazate pe profilare, locație sau comportament criminal din trecut).

🤖Modelele de bază generative, cum ar fi GPT, trebue să respecte cerințe suplimentare de transparență, cum ar fi dezvăluirea faptului că conținutul a fost generat de AI.

Găsiți în primul comentariu mai multe informații despre prima legislație de acest fel din lume, proiect la care au lucrat colegii mei din din Partidul REPER. ⬇️

#AIAct

Trimite prietenilor

Citește și alte articole