Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Condamn ferm evenimentele cu consecințe negative asupra mediului și biodiversității!

Zonele montane au nevoie de atenția noastră și utilizarea responsabilă din partea tuturor, pentru protejarea biodiversității de care ne dorim să se bucure și generațiile viitoare.

Voi formula interpelări către Romsilva și Ministerul Mediului cu privire la măsurile luate referitor la organizarea ilegală a raliurilor off-road în Munții Apuseni dar și către Ministerul Turismului pentru a verifica condițiile de autorizare a evenimentului. Autoritățile statului sunt datoare să sancționeze astfel de derapaje, să ia măsuri prin care să intervină rapid și de asemenea să colaboreze pentru monitorizare și să prevenție.

Vă invit pe această cale pe cei ce vă doriți să protejați pădurile, să vă alăturați susținerii proiectului de lege pentru protejarea pădurilor din zona București-Ilfov, pe care l-am inițiat ca urmare a demersurilor societății civile. Acesta este primul pas către conceptul de păduri periurbane, dedicate unui rol de protecție împotriva poluării agresive și pentru o calitate mai bună a vieții în jurul marilor aglomerări urbane.

Proiectul a primit avize favorabile de la Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ iar Ministrul Mediului a afirmat recent susținerea pentru acest demers. Sper să nu rămână doar vorbe și soluția pe care am propus-o prin acest proiect să aibă un punct de vedere pozitiv de la Guvern.

#respectpentrupaduri

Trimite prietenilor

Citește și alte articole