Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Am sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la emisiunile televizate realizate de Victor Ciutacu, România TV

Am sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la emisiunile televizate realizate de Victor Ciutacu, România TV, în cadrul cărora a fost abordat subiectul decesului ziaristei Iulia Marin și unde a fost folosit un limbaj și o atitudine care instigă la ură și discriminare împotriva persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

❗️Dificultățile legate de sănătatea mintală cu care se confruntă unele persoane și din păcate din ce în ce mai mulți tineri nu pot fi luate în derâdere, ironizate, minimizate sau etichetate cu conotații negative care duc la excluziune socială.

❌ Este o formă gravă de iresponsabilitate!

Un astfel de mod de abordare contribuie la răspândirea și perpetuarea mentalităților care clădesc bariere socio-economice în jurul oamenilor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

❗️Sănătatea mintală este o componentă esențială a sănătății publice, căreia trebuie să îi acordăm atenție și sprijin prin măsuri dedicate. Partidul REPER își asumă ferm, prin Manifestul Politic, abordarea acestei teme, pe care colegul nostru europarlamentarul Alin Mituța a cerut Comisiei Europene inițierea unui Plan European de Sănătate Mintală.

➡️Lupta împotriva discriminării și marginalizării persoanelor care suferă de o afecțiune mintală este una anevoioasă și de lungă durată. Trebuie să înțelegem în cel mai serios mod posibil că problemele de sănătatea mintală trebuie tratate și abordate cu aceeași atenție și dedicare precum abordăm problemele de sănătate fizică, cu informare, sprijin, măsuri și politici dedicate.

➡️De aceea avem nevoie de poziționări constante, lipsite de orice echivoc ori ambiguitate și de condamnare a faptelor de dezinformare, ură sau discriminare realizate de persoane publice.

Îi încurajez pe parlamentarii tuturor partidelor din România să efectueze demersul de sesizare către CNA și CNCD, având în vedere răspunderea pe care o avem în fața societății precum și rolul acestor instituții, aflate sub control parlamentar, de a lua măsuri împotriva acestor grave derapaje.

#sănătatemintală#stopdiscriminare#sprijin#responsabilitate

Regăsiți în comentarii textul integral al sesizării.

Trimite prietenilor