Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

5 avize favorabile pentru proiectul de lege ce privește eliberarea cărții de identitate și declararea reședinței temporare

Alături de Simina Tulbure, partenera mea într-un amplu proiect de lege privind eliberarea cărții de identitate și declararea reședinței temporare, discutăm ultimii pași pe care îi are de parcurs acest proiect în comisiile Senatului. Sunt multe ore în Parlament care nu se văd, ore din spatele comisiilor, în care îți pregătești proiectele și modul în care le vei prezenta colegilor parlamentari, pentru a le câștiga susținerea.

✅ Avem 5 avize favorabile pentru care am lucrat în ultimele luni iar marți am menținut atenția și interesul Comisiei pentru tehnologia informațiilor, comisie de raport, pe acest proiect, alături de care am dezbătut o oră pe marginea prevederilor pe care le susținem.

Ce ne dorim prin acest proiect?
???? cărți de identitate și pentru cetățenii români care locuiesc în străinătate;
???? procedură simplificată de reînnoire viză de flotant (reședință temporară) în baza unei declarații;
???? declarare online a reședinței; preluarea datelor privind proprietatea automat de la ANCPI de către Direcția de Evidența a Populației;
???? cărti de identitate pentru persoane vulnerabile;
???? maxim 10 persoane declarate cu reședință temporara la aceeași adresă.

Vrem să facem viața mai bună cetățenilor, facilitând și simplificând modul de emitere a cărții de identitate și a reședinței temporare și pe de altă parte să eliminăm fraudele electorale prin metoda flotantului.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole