Fii un REPER: Propune un candidat pentru comunitatea ta, din Ilfov, sau vino alături de noi →

Cred cu fermitate că dreptul la sănătate și la starea de bine este unul fundamental.

????Astăzi, am înaintat în Parlament un proiect de lege care vizează protejarea pădurilor din marea aglomerare urbană București-Ilfov, prin interzicerea tăierilor. Este un pas important în demersul meu de a îmbunătăți calitatea vieții pentru locuitorii din această regiune, pe care mi l-am asumat când am intrat în politică și la care am construit alături de societatea civilă în ultimii doi ani.

????Un oraș împrejmuit de păduri este un oraș sănătos, în care se poate respira. În acești doi ani am înțeles că suntem mulți cei care ne dorim să protejăm aceste resurse vitale pentru sănătatea noastră: locuitori implicați cu care am avut întâlniri, ONG-uri și asociații care luptă de ani de zile în scopul sprijinirii cauzei noastre comune.

Proiectul de lege este inițiat alături de deputata Diana Buzoianu și vine ca urmare a eforturilor societății civile de a stopa tăierile și de a proteja aceste păduri, propus de platforma civică „Împreună pentru Centura Verde” a cărei inițiatori sunt Alex Gavan, alpinist de altitudine și conservaționist, și Florin Stoican, președinte al asociațiilor Kogayon și Parcul Natural Văcărești. Platforma civică reunește peste 50 de fundații și asociații, parteneri și susținători dar și ambasadori ai societății civile care se alătură cauzei, lansând astăzi o petiție către toți factorii decizionali. Regăsiți în comentarii link.

????Proiectul vizează sănătatea fiecărui locuitor din București și Ilfov, întrucât pădurile care sunt tăiate acum reprezintă o resursă nepreţuită pentru aerul pe care îl respirăm. Prin adoptarea lui, în pădurile din Ilfov vor fi permise doar tăieri pentru eliminarea arborilor care creează o stare de pericol sau în scopul de ajutorare a reconstrucției ecologice, în anumite cazuri strict stipulate. Mai mult, proiectul propune sancțiuni pentru tăierile care nu se încadrează în categoriile permise cu limite de pedeapsă între 2 și 7 ani, urmând ca și tentativa să constituie o incriminare.

Stă în puterea noastră, a tuturor, să ne asigurăm că aceste păduri rămân sursă de oxigen.????

Mai multe detalii aici.

Trimite prietenilor

Citește și alte articole